Se pune arpacasul la foc in apa rece. Se fierbe cu incetul. Se pune putina sare si zahar dupa gust. Cand e bine fiert si destul de scazut, se da deopa
Se pune arpacasul la foc in apa rece. Se fierbe cu incetul. Se pune putina sare si zahar dupa gust. Cand e bine fiert si destul de scazut, se da deoparte sa se raceasca si se adauga nuca pisata. Se amesteca bine impreuna. Se mai adauga un praf de scortisoara sau coaja de lamaie rasa. Se pune pe o farfurie mare sau pe o tabla, tapetata cu hartie, se netezeste cu un cutit muiat din cand in cand in apa. Deasupra se presara bine cu pesmet cernut, apoi cu zahar sau cafea si se aseaza bomboane mici, colorate.
A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile...
Mancare de spanac, cu leurda si orezOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj