Corn de vanilie

Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g de zahar brun 250 g felii de margarina 4 oua intregi
  • 20 g zahar vanilat
  • putina sare
  • coaja razuita de pe o lamaie 750 g de faina praf de copt

Mod de preparare

Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua intregi, 20 g zahar vanilat, putina sare, coaja razuita de pe o lamaie, si amestecam aprox. 20 de minute pana devine spumoasa. Amestecand cu telul sunt sufieciente si 10 minute. Apoi papa se prelucreaza cu 750 g de faina, si 12 g (4 lingurite rase) de praf de copt. Prafurile se amesteca in prealabil. Cel mai usor este sa presaram praful de copt deasupra fainei si sa dam prin sita impreuna. Sa nu prelucram prea mult prajitura, pentru ca sfarmam albusul si prajitura va fi mai putin frageda. Punem in frigider prajitura moale, apoi aprindem cuptorul si fixam la 180 grade (pe o scala cu 8 trepte, pe treapta 3). Dupa care ungem cu unt o tava mai mare smaltuita, apoi scoatem din masina de tocat carne cutitul si discul, apoi infiletam armature de facut biscuiti. Cu discul mobil potrivim forma dorita, apoi scoatem din frgider jumatatea prajiturii si dam prin aparat masa inghetata. Taiem prajitura serpuitoare in bucati de 10-12 cm, si le punem in tava sub forma de betigase sau indoite sub forma de coronite, astfel incat sa fie o distanta de aprox. 1 cm intre ele. La sfarsit punem prajitura in cuptorul preincalzit, si coacem la foc mediu aprox. 20 minute, pana devin maronii-aurii. Sa avem grija san u le coacem prea mult pentru ca se ard foarte usor. Daca cuptorul nu coace uniform, scoatem pe rand cele coapte. Dupa ce prima jumatate este gata, ungem din tava curatita cu unt, apoi dam prin masina de tocat a doua jumatate, apoi le coacem la fel.


Alte retete prajituri recomandate: Prajitura visine Tarta cu visine Tort cu visine

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe

Aveam niste albusuri, cam jumatate de kg, care trebuiau neaparat facute, ca nu mai aveam loc in congerator de ele. Si ce sa...

Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa