Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se tai
Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele egale, cu latura de 5-6 cm. Se ruleaza fiecare patratel, incepand de la un colt, formand cornulete. Se dau prin albusul batut spuma, se tavalesc prin nucile macinate amestecate cu zahar si se asaza pe o tava presarata cu faina. Se introduc la cuptor si se coc la foc iute, 20-25 de minute, fara sa se rumeneasca.
Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Cornulete de post
Cornulete cu nuca
Prajitura cu gem de caise
De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum,...
JaponezeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj