Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se tai
Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o foaie subtire, care se taie in patratele egale, cu latura de 5-6 cm. Se ruleaza fiecare patratel, incepand de la un colt, formand cornulete. Se dau prin albusul batut spuma, se tavalesc prin nucile macinate amestecate cu zahar si se asaza pe o tava presarata cu faina. Se introduc la cuptor si se coc la foc iute, 20-25 de minute, fara sa se rumeneasca.
Se servesc calde, presarate cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Cornulete de post
Cornulete cu nuca
Prajitura cu gem de caise
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti