Cornulete bicolore

Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic. Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit. Se amesteca ouale, laptele, uleiul, praful

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 pachetel drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamaie rasa
  • 3-4 linguri ulei
  • Sirop: 225 ml apa
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic. Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.

Se amesteca ouale, laptele, uleiul, praful de copt stins, zaharul, drojdia crescuta, apoi se pune faina pana se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de maini, care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in doua, in o parte se pune coaja de lamaie, iar in cealalta se pune cacaoa, apoi dupa ce se termina de framintat si s-a amestecat se lasa la dospit cam 1/2 ora.

Dupa ce a crescut, fiecare coca se imparte in 8 bile egale, in total sa avem 8 bile negre si 8 albe.

Se intind cu sucitorul, se suprapun , se taie triunghi se umple sau nu , se ruleaza si se pune intava pe hirtie de copt, la foc mic .

Dupa ce le scoti din cuptor se inbaiaza in siropul de zahar rece.

Sfat:

Eu am pus rahat dar data viitoare am sa incerc cu nuca macinata , albus si zahar(ca la cozonac ) sau ciocolata cred ca va fi mai bun oricum tuturor le-a placut si va intra la favorite.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca