Cornulete cu drojdie

Din faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se lasa sa stea 60 min acop

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un plic drojdie uscata
  • 250 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 70 ml lapte
  • Uumplutura: 100 g nuci macinate
  • 150 g gem de prune
  • un ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • un galbenus
  • o lingura de lapte

Mod de preparare

Din faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se lasa sa stea 60 min acoperit. Se intinde o foaie pe planseta tapetata cu faina. Se taie patrate care se ung cu crema si se ruleaza sub forma de cornulet.

Crema: nucile se amesteca cu gemul de prune, ou, zahar vanilat, scortisoara, esenta de migdale.

Se bate galbenusul cu laptele si se ung cornuletele pe deasupra. Se pun in tava tapetata cu hirtie si se coc la foc potrivit. Se presara cu zahar.
Se servesc calde sau reci.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...