Cornulete cu mere

Sunt cele mai bune cornulete.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 4 linguri bune de untura porc,
  • 3 oua,
  • 3 linguri bune de smantana,
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA:
  • 1.5 - 2 kg. mere,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Se taie patratele si se umplu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii