Cornulete cu mere

Sunt cele mai bune cornulete.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 100 gr zahar,
  • 4 linguri bune de untura porc,
  • 3 oua,
  • 3 linguri bune de smantana,
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA:
  • 1.5 - 2 kg. mere,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Se taie patratele si se umplu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...