Cornulete cu rahat, ca la mama acasa

Cornuletele cu rahat sunt un simbol al meselor de sarbatoare. Aceasta reteta are un aluat cu care se lucreaza foarte usor, si poate fi folosit si la pateuri sau trigoane.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 700 g faina (mai merg citeva linguri)
  • 250 g margarina
  • 5 ml otet
  • un praf de sare
  • rahat

Mod de preparare

Omogenizam bine, bine margarina topita, uleiul, sarea, apa minerala si otetul. Rezulta o spuma fina.

Adaugam faina si framintam bine. Scoatem coca pe masa cu faina si o luam la batut cu sucitorul vreo 5 minute si pe-o parte si pe alta.

Dupa ce am snopit-o in bataie o punem intr-un vas acoperit si o lasam sa-si traga sufletul la rece vreo ora.

In timpul asta taiem rahatul (al meu este cu nuci) si il tavalim prin faina.

Dupa timpul regulamentar de odihna, rupem bucati de aluat si intindem forme rotunde din care portiona triunghiuri. Punem cite o bucata de rahat pe fiecare si rulam de la baza catre virf. Punem cornuletele in tava cu hirtie de copt.

Se coc la 200 grade timp de 15-20 minute. Calde, fierbinti le rasturnam in castronul cu zahar pudra amestecat cu vanilie.

Spor la treaba, nu veti regreta!!


Reteta de cornulete cu rahat ca la mama acasa a fost propusa de shumaila pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Pentru că ador roșiile de grădină bine coapte, iar supele cu gust intens de roșii sunt preferatele mele, am preparat o...

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca