Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o reteta simpla.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana cu apa
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite cu zahar
  • coaja de portocala rasa
  • vanilie
  • faina cat cuprinde
  • rahat -pentru umplutura
  • zahar farin vanilat – pentru finisare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.
Se lasa sa dospeasca putin apoi se formeaza triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Se ruleaza cornuletele si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coc 25-30 minute in cuptorul deja incins.
Cat sunt calde cornuletele de post se trec prin zahar farin.


Cornuletele de post sunt un desert gustos si merg foarte bine cu lapte, ceai sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa