Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare drag. Eu am folosit pentru umplutura, mac macinat, fiert in lapte si batut cu albusuri si gem de prune fara zahar . Aceste cornulete se pot umple cu nuca , rahat, orice alt fel de gem .

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 galbenusuri
  • - 150 gr untura
  • - 150 gr unt gras (85%grasime)
  • - 250 gr smantana
  • - 3 linguri otet
  • - 1 kg faina
  • - coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • - 1 borcan 370 gr gem de prune
  • - 200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri batute spuma
  • Extra:
  • - faina penru infainat masa de lucru
  • - 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un castron inalt, punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei, untura, coaja razuita de lamaie, smantana si otetul. Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini. Din aluatul obtinut, am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix, il cantariti si apoi puteti imparti egal. Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita. Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat. Le punem la frigider pentru 30-40 minute. Intre timp, pregatim umplutura: macul il macinam si il fierbem in lapte, adaugand zaharul. Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare. Cand este rece, atunci incorporam albusurile in macul fiert. Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider, urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp. Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm. Bucatile le intindem cu sucitorul, pe partea rulata, cat sa formam un cornulet. Punem umplutura si rulam. Asezam cornuletele formate in tava, le ungem cu ou batut si le punem la copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20-25 minute maxim. Dupa ce se racesc, se pot pudra din abundenta cu zahar pudra.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii