ALUAT: Ingredientele se amesteca bine impreuna si se pune la frigider pt. 1/2 ora. Se scoate se intinde si se taie cercuri cu paharul putin mai mare d
ALUAT:
Ingredientele se amesteca bine impreuna si se pune la frigider pt. 1/2 ora.
Se scoate se intinde si se taie cercuri cu paharul putin mai mare decit diametrul formei (eu am rupt cu mina bucatele de ca. 45g pe care le-am presat in palma dupa care le-am modelat in forma).
CREMA DE VANILIE:
Laptele rece se pune intr-o oala se pune zaharul ,faina oul si esenta si se amesteca bine dupa care se pun la foc potrivit amestecind in continu pina devine precum o crema.Cu aceasta crema se umplu cosuletele peste care se pune cite o lc. spuma de albus.
SPUMA DE ALBUS:
Albusul se bate spuma cu zaharul se adaoga nuca de cocos si se pune peste crema de vanilie.Totul se da la cuptor pt. 20-30 min. la 160 grC.
Cind aluatul cosuletelor este frumos auriu copt se scot se lasa la racit ca. 10 min. dupa care se scot din forma.
Pofta buna!
Reteta Cosulete cu vanilie a la Afrodite a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte retete cu crema de vanilie gasiti aici:
Tarta cu mere si crema de vanilie,
Millefeuille cu crema de vanilie,
Clatite cu crema de vanilie
Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.
Gogosi pufoase la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj