Covrigeii cu chimen sunt gustosi si usor de preparat. Pentru aceasta reteta de saratele veti avea nevoie de faina, branza de vaci, seminte de chimen, sare, ou si margarina
Intr-un castron, se amesteca branza de vaci, zaharul cu margarina si faina. Se adauga si un praf de sare si semintele de chimen.
Se amesteca bine, pana se incorporeaza margarina, apoi se strange aluatul sub forma de bila si se tine la rece cam 30 minute.
Dupa minutele de racire, se presara blatul cu putina faina si se intinde din aluat o foaie de aprox 1 cm grosime. Decupam covrigeii cu o forma speciala, apoi ii intindem in tava de aragaz si ii ungem cu ou batut, presaram zahar tos si optional seminte de chimen.
Se coc 10 minute, in cuptorul incins din timp.
Sunt ideali cu o cana de ceai !
Alte retete recomandate:
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa