Covrigei cu susan

Pentru a prepara aceasta reteta de covrigei cu susan sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, praf de copt, zahar, lapte, vanilie, susan, sare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 70 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • vanilie
  • 2 linguri susan.

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul cu untul si cu galbenusul, se adauga laptele si sarea, praful de copt si vanilia si se amesteca bine. Se adauga apoi faina, se framanta si se lasa la rece timp de 20—30 min. Se formeaza din acest aluat covrigei. Se inmoaie in albus, apoi in susan, se aseaza pe o tava de copt si se coc la foc potrivit.


Pot fi serviti calduti sau reci.
Alte retete recomandate:
Covrigei cu marmelada
Covrigei cu ciocolata
Covrigei cu miere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...