Covrigei din doua aluaturi

Pentru covrigeii din doua aluaturi, primul aluat se face din faina, galbenusuri, drojdie, o cana cu lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Primul aluat:
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 30 g drojdie
  • o cana cu lapte si
  • sare
  • Cel de-al doilea aluat se face din:
  • 150 g faina
  • 250 g unt si
  • coaja de lamaie
  • 50 g zahar si
  • ½ de cana de lapte

Mod de preparare

Pentru covrigeii din doua aluaturi, primul aluat se face din 300 g faina, 3 galbenusuri, 30 g drojdie, o cana cu lapte si sare. Cel de-al doilea aluat se face din 150 g faina, 250 g unt si coaja de lamaie. La drojdie se pun 50 g zahar si ½ de cana de lapte pentru dospit; se framanta separat, apoi se fac foi, care se pun una peste alta si se impaturesc. Se lasa la odihnit, apoi se fac covrigeii.


La final, covrigeii din doua aluaturi se pudreaza cu zahar pudra si se servesc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...