Covrigeii glasati sunt un desert excelent, usor de facut si irezistibil.
Untul moale (la temperatura camerei) se freaca cu zaharul, sarea, vanilia si galbenusul pana cind se omogenizeaza, apoi, se adauga faina, amestecand cu mana pana ce se incorporeaza bine, fara sa se framante. Dupa aceea, aluatul se tine la rece 30 minute. Covrigeii se modeleaza in acelasi fel ca cei de lamaie si se coc la foc mediu, sau mai redus putin, fara sa se rumeneasca prea mult. Dupa ce s-au copt, se asaza unul langa altul, pe hartie de pergament sau pe un gratar de cuptor si se ung bine deasupra cu glazura alba, cu pensula, lasandu-i sa se usuce pana a doua zi.
Se pastreaza in cutie inchisa.
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa