Degete de ciocolata

Se separa 1 ou. Celalalt ou se amesteca impreuna cu galbenusul, zaharul tos, zahar vanilinat, sare si praf de cafea solubila.Va rezulta o compozitie s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de cafea instant
  • 200 gr nuci macinate
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 lingura miere de salcam
  • 120 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se separa 1 ou. Celalalt ou se amesteca impreuna cu galbenusul, zaharul tos, zahar vanilinat, sare si praf de cafea solubila.Va rezulta o compozitie spumoasa, in care se inglobeaza ciocolata topita.

Se amesteca nucile cu praful de copt. 2/3 din cantitatea de nuci se inglobeaza in compozitia de ciocolata. Se amesteca si se framanta aluatul cu restul compozitiei de nuci (treimea ramasa),Se da la frigider (eu am lasat-o aproximativ 2 ore).

Se incinge cuptorul la 180 grade celsius. Se bate albusul cu miere si se incorporeaza treptat zaharul pudra, lingura cu lingura. Se intinde o foaie dreptunghiulara de aluat(12x40cm); se unge cu glazura si se taie betisoare. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc aproximativ 10-15 minute.


Dupa coacere, se scot si se lasa sa se raceasca, iar apoi se poate servi. Reteta Degete de ciocolata a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Biscuiti cu lapte,

Biscuiti bicolori,

Stelute cu ciocolata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!