"Degetele" inmuiate in ciocolata

Degetele inmuiate in ciocolata sunt de fapt niste piscoturi care au fost imbracate in ciocolata si alune. Pentru aface aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de alune de padure ciocolata amaruie si ingredientele pentru aluat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Se prepara cu:
  • o cana de unt topit (din care pui alaturi 3-4 linguri)
  • jumatate de cana de zahar pudra
  • o lingurita praf de copt
  • 2 cani de faina
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • jumatate de cana de nuci/alune de padure pisate
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aceasta reteta este ca si o incrucisare intre fursecuri si piscoturi, foarte fragede si foarte simplu de facut. Alaturi de un ceai sau o cafea, iti poti intampina prietenii cu acest dulce si nici nu isi vor da seama ca nu le-ai cumparat de la cofetarie :) .

Intr-un vas amesteci zaharul cu untul (nu uita sa lasi de-o parte 3-4 linguri de unt topit!) pana rezulta o crema usoara. Se adauga faina si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cam o ora.

Se iau bucati de aluat si se ruleaza snururi de lungimea si grosimea unui deget (6 cm lungime si 1 cm grosime), cat mai egale intre ele. Mie mi-au iesit 26 de "degetele", dar nu-i obligatoriu sa iti dea la fel la socoteala, le poti face cum vrei.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul cel mai de sus, pentru 12-15 min, pana devin aurii. La atingere vor ramane moi, se vor mai intari dupa ce se vor fi racit pe un gratar.

Separat, intr-un ibric, topesti la bain-marie ciocolata cu untul. Fiecare "degetel" deja racit se scufunda cu grija (pentru ca este fraged si deci casant) cam 1 cm in ciocolata topita, apoi se tavaleste intr-o farfurie cu nuci pisate. Se pune alaturi, pe o hartie de copt, pana ce ciocolata se intareste si abia dupa aceea se aseaza pe un platou. Se repeta acesti pasi cu fiecare fursec in parte, iar la nevoie, se mai pune la bain-marie ciocolata in caz ca incepe sa se intareasca.


Se servesc ca desert impreuna cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca