Se pun fructele, zaharul si apa, intr-un recipient pe aragaz. Se fierb la foc mic, timp de 30 min, pana cand compozia capata aspectul unui sirop gros
Se pun fructele, zaharul si apa, intr-un recipient pe aragaz.
Se fierb la foc mic, timp de 30 min, pana cand compozia capata aspectul unui sirop gros sau a unei dulceti.
Se ia de pe foc si se raceste.
Se pun intr-un castron faina, amidonul, sarea, untul taiat bucati mici, zaharul brun si vanilia.
Se framanta pana rezulta un aluat omogen si care nu se mai lipeste de maini.
Se infasoara in folie de plastic si la frigider cu el pt o jumatate de ora.
Se da drumul la cuptor. Se scoate aluatul din frigider.
Se unge cu unt forma de copt si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se imparte aluatul : 2/3 din aluat se intinde in tava, avand grija sa fie ridicat si pe margini vreo 1.2 cm.
Se pune umplutura de fructe de padure si se intinde uniform.
Aluatul care a ramas se sfarama cu degetele deasupra prajiturii avand grija sa se puna aluat peste tot.
Se apasa delicat, atat cat sa faca o aderenta cu umplutura.
Se coace in cuptorul incalzit, timp de 30 min(sau pana se aureste deasupra) la 190 grade.
Se pudreaza cu zahar tos.
Reteta Deliciu sfaramicios cu fructe de padure a fost propusa de chris81
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Pizza asta este cea mai gustoasa pizza facuta acasa. Incercati si voi! Reteta romaneasca.
Pizza cu carne tocata si oreganoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura