Floricele cu dulceata

Floricele cu dulceata este o reteta de fursecuri delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de faina, zahar, dulceata, lapte si unt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300 faina
  • 150 gr unt sau margarina
  • 125 fr zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • dulceata la alegere
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un caston mai mare. Se adauga untul sau margarina taiata bucati si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga zaharul, apoi laptele.Se framanta pana se formeaza un aluat uniform, mai tare. Se infasoara in folie alimentara si se pune la frigider pentru circa 1 ora.

Se intinde aluatul de circa 6 mm grosime,si se decupeaza diferite forme. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc usor.Se lasa sa se raceasca. Se ung formele cu gem si se suprapun una peste alta.Se pudreaza cu zahar pudra.


Langa o cana de ceai.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...