Fursecuri arabesti

Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • 5 lingurita rasa - praf de copt
  • vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
  • 300 gr faina
  • Pentru finisaj:
  • 1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut)
  • 150-200 gr fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare, insa suficient ca sa-l putem modela. Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere. Se poate vedea ca aluatul nu este foarte tare deoarece initial pe tava am pus bilute, care in scurt timp s-au aplatizat un pic. Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute. Asa aratau in cuptor dupa 4 minute (vezi fotografie) Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate. Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine.

Pentru "finisare" vom incalzi putin gemul de caise si eventual vom baga putin mixerul batz - ca sa sfaramam eventualele bucatele de fructe. Fursecurile reci le vom da prima data prin gem, iar apoi prin nuca de cocos. Sunt gata de a fi puse putin la pastrare.


Pentru ca se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem - se vor imuia, vor deveni pufoase si vor avea un gust divin. Pofta buna!

Reteta propusa pe forum de seima.

Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Croque monsieur

Se prepara rapid si este un mic dejun satios si delicios ...

Croque monsieur
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa