Fursecuri cu cocos

Aluatul: Zaharul, galbenusurile si apa fierbinte se amesteca bine. Adaugam faina (in care am pus praful de copt), cacao si la sfarsit albusurile batu

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame zahar
  • 8 oua
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 250 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 125 grame unt
  • 125 grame zahar
  • esenta de rom
  • 30 ml lapte
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 linguri faina grisata

Mod de preparare

Aluatul: Zaharul, galbenusurile si apa fierbinte se amesteca bine. Adaugam faina (in care am pus praful de copt), cacao si la sfarsit albusurile batute spuma. Acest amestec se coace intr-o tava mare, pentru ca sa nu fie blatul prea inalt. Daca aluatul s-a racit, se decupeaza cercuri din el, care se taie in doua, se ung cu crema, apoi se dau prin cocos macinat.

Crema: Zaharul, untul si esenta de rom se amesteca bine. Din lapte, zahar vanilat si faina se fierbe o crema tare. Daca s-a racit, se amesteca bine cu untul, apoi se aplica pe rondele, asa cum am descries mai sus.
Alte retete de dulciuri recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca