Fursecuri cu crema de alune

Fursecurile cu crema de alune sunt in special delicioase si preferate de iubitorii alunelor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 100 grame alune turceşti (fără coajă şi nesărate)
  • 200 grame făină
  • 3 linguri de pudră de cacao
  • 1 pacheţel praf de copt
  • 3 ouă
  • 250 grame zahăr tos
  • 250 grame margarină
  • 150 grame cremă de alune cu ciocolată (de tip Nutella)
  • 50 ml lapte
  • Pentru glazurare:
  • 100 grame ciocolată neagră de menaj
  • 100 grame ciocolată cu lapte
  • 100 grame margarină

Mod de preparare

Alunele se prăjesc în tigaie, fără ulei sau alte grăsimi, până când devin aurii. Se lasă la răcit şi se macină fin. Apoi se amestecă cu făina, pudra de cacao şi praful de copt.
Ouăle întregi se bat spumă cu zahăr şi un praf de sare, apoi se adaugă margarina moale şi crema moale de alune. Alunele măcinate se amestecă cu făina şi se înmoaie cu lapte. Se unge cu margarină o tavă de cuptor sau, dacă aveţi, o tavă specială pentru brioşe, apoi se toarnă cu lingura compoziţia de fursecuri. Dacă folosiţi tava de brioşe, locaşurile se umplu cam 3/4 cu cremă pentru a avea loc să crească. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc mediu, timp de cca. 20 de minute. După coacere se mai lasă în formă timp de 10 minute (dar nu mai mult, pentru că se pot lipi!!!), apoi fursecurile se aşează pe un grătar sau un fund de lemn pentru răcire completă.  Pentru glazurare topim la bain-marie cele două tipuri de ciocolată + margarina şi se amestecă bine. Se lasă un pic la răcit (cât să nu fie clocotită) şi se stropeşte pe fursecuri.


Fursecurile merg de minune alaturi de un pahar de lapte cald, pentru cei mici, sau alaturi de o cafea aburinda, pentru mamele obosite!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...