Fursecuri cu drojdie de bere

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta bine, se lasa aluatul la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr faina
  • 100 gr. zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingura smintina
  • 2 oua
  • vanilie
  • 150-200 gr marmelada

Mod de preparare

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta bine, se lasa aluatul la loc rece timp de 20-25 minute, apoi se intinde o foaie subtire care se taie cu paharul de apa, in rotogoale. Se unge doua treimi din fiecare rotogol cu marmelada, impaturindu-l apoi in trei si avind grija ca pe deasupra sa fie treimea neunsa cu marmelada. Se asaza in tava la distanta ca sa aiba loc sa creasca, se lasa 5-10 minute in tava apoi se unge fiecare cu putin ou batut si se da la cuptor la foc potrivit, lasind sa se rumeneasca putin.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca