Fursecuri cu marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de fursecuri cu marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, unt, faina, smantana, drojdie de bere, oua, vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • 1 lingurita drojdie de bere
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua.
  • vanilie
  • 150—200 g marmelada.

Mod de preparare

Se bat putin ouale cu zaharul si vanilia taiata foarte fin. Se adauga drojdia amestecata cu smantana separat, apoi untul si faina. Se fra­manta bine, se lasa aluatul la loc rece timp de 20—25 min, apoi se intinde o foaie subtire care se taie cu paharul de apa, in rotocoale.

Se unge doua treimi din fiecare rotocol cu marmelada, impaturandu-l apoi in trei si avand grija ca pe deasupra sa fie treimea neunsa cu marmelada. Se aseaza in tava la distanta ca sa aiba loc sa creasca, se lasa 5—10 min in tava apoi se unge fiecare cu putin ou batut si se da la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca putin.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu cafea

Fursecuri cu malai si susan

Fursecuri cu seminte de floarea soarelui

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii