Fursecuri cu nuci

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul si coaja de lamaie sau vanilia. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, iar apoi faina in ploaie. Cu o lingur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 350 gr faina
  • 8 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 200 gr nuci
  • sare
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul si coaja de lamaie sau vanilia. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, iar apoi faina in ploaie. Cu o lingurita se ia din amestec si se pun fursecurile pe tava, la copt, in cuptorul incins. Separat se amesteca nuca macinata cu marmelada de caise si se lipesc fursecurile rumenite, doua cate doua cu acest amestec.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Gogosi

Turta dulce

Ciocolata de casa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Sarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca