Fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare - Reteta video

Fursecurile fragede cu ovaz, ciocolata si merisoare sunt la fel de binevenite in perioda Craciunului, dar si in restul anului, de cate ori ai pofta sa rontai ceva.

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina de ovaz
  • 50 g tarate de ovaz
  • 250 g unt moale
  • 300 g zahar brun
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 g merisoare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie

Mod de preparare

Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca folosesti un robot de bucatarie. Adauga putin cate putin in compozitie si mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza bine. Muta amestecul intr-un bol si pune miezul de nuca, ciocolata si merisoarele, apoi omogenizeaza lejer cu o spatula. Cu ajutorul unei linguri, pune gramajoare de aluat in tava, pe hartie de copt si lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca. Coace fursecurile la 180 de grade, cam 15 minute, pana se umfla usor si se rumenesc putin la baza Scoate-le cu grija, cu o spatula, si lasa-le la racit Fursecurile cu ovaz sunt foarte fragede si absolut delicioase!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...