Fursecuri cu portocale

Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi ouale intregi, coaja rasa de portocala si la sfarsit, trep

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 100 g gem de portocale

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga, pe rand, galbenusurile, apoi ouale intregi, coaja rasa de portocala si la sfarsit, treptat, faina. Se amesteca bine, se unge o tava cu unt, se presara cu faina, apoi se pun in ea, cu lingura sau cu un cornet, gramajoare mici de compozitie, la distanta unele de altele, ca sa nu se lipeasca intre ele la copt. Se coc in cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se scot cu un cutit lat, cat sunt calde.
Dupa ce s-au racit, se lipesc, doua cate doua, cu gem de portocale.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu crema de caramel

Prajitura Alba ca Zapada

Tarta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca