Fursecuri cu rom

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de fursecuri cu rom, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rom, unt, zahar, ou, nuci, faina, zahar vanilat, zahar tos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar unt proaspat
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 paharel rom
  • 1/2 pahar nuci pisate marunt
  • 1 praf zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou pentru uns
  • 2—3 lingurite zahar tos.

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pana incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat, nucile si se framanta cu faina necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.

Se lasa aluatul lucrat 20—30 min la rece apoi foarte repede se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu paharul sau formele de fursecuri, se unge fiecare cu ou, se presara cu zahar si se aseaza in tava de copt unsa. Se da la cuptorul bine infierbintat, la foc potrivit. Se scot din tava fierbinti.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Prajitura cu visine

Pandispan pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii