Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220g faina
  • 110 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie dupa gust sau un plic de zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara praf
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, intr-un castron mixam untul cu cele 150 g de zahar si zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi si oul, mixam bine, apoi adaugam faina, sarea si praful de copt. Obtinem un aluat lipicios pe care il dam la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul de la frigider si din el formam mici bilute, cam cat o nuca mai mica.
Intr-un castronel amestecam cele 2 lingurite de scortisoara si cele 2 linguri de zahar, tavalim cate o biluta din aluat prin acest amestec, apoi o transferam pe o suprafata plana. Cu ajutorul unui pahar o turtim, apasand usor pe pahar.
Continuam si cu restul de aluat, apoi transferam fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, vom lasa un pic distanta intre ele caci vor mai creste un pic la copt.

In maximum 15 minute sunt gata. Le lasam sa se raceasca complet.


Se servesc reci. Devin crocante si tare gustoase.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de spanac cu leurda

Noroc cu provocarile, ca asa mai descopar si eu retete super bune:)))Pentru ca supa s-a dorit de post nu am folosit stok/supa...

Supa crema de spanac cu leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca