Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara, este o reteta de prajituri simpla pentru care aveti nevoie de faina, scortisoara, zahar si unt.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •200 g unt sau margarina
  • •3 linguri cu miere
  • •50 g zahar farin
  • •3-4 linguri zeama de lamaie
  • •un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • •un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • •50 ml apa minerala
  • •o esenta de vanilie
  • •2 linguri scortisoara
  • •o lingurita coaja de lamaie rasa
  • •aprox. 250 g faina

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul farin apoi se adauga: mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele…La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale, numai buna de intins!
Intindem asadar cu sucitorul, foi nu foarte groase de aluat din care decupam forme de fursecuri.
Incingem bine cuptorul si coacem fursecurile 15-20 min.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar farin vanilat.


Sunt ideale la cafea sau la ceai. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii