Fursecuri de catifea

Fursecuri de catifea se numesc asa pentru ca sunt extrem de catifelate. Ingredientele sunt ieftine si usor de gasit: zahar unt, lapte si ou.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 130 g zahar
  • 70 ml. lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 pliculete vanilie
  • 1 varf lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, adica faina, amoniacul si sarea, iar intr-un alt castron.
Am mixat bine de tot untul cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat, am adaugat si oul,am continuat sa mixez, apoi am adaugat laptele, apoi a urmat faina amestecata cu amoniacul si sarea, am obtinut un aluat destul de moale pe care l-am lasat la frigider vreo 2 ore, a rezultat un aluat usor lipicios, dar la modelat m-am ajutat un pic de faina.
Din aluatul asta am format bilute cam de marimea unei nuci si le-am pus in tava de copt cu ceva distanta intre ele,le-am lasat la copt 20 de minute, avand grija sa nu prinda culoare bruna pe margini sau pe suprafata lor.
Dupa ce s-au racit complet, le-am trecut usor prin sirop Grenadine, apoi le-am trecut imediat prin amestecul de zahar si zahar vanilat (un pliculet de zahar si 6 linguri de zahar simplu). Le-am lasat un pic sa se usuce, apoi le-am servit


Se servesc langa o ceasca de cafeasau ceai.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...