Fursecuri pentru Paste cu cacao

Fursecurile cu cacao sunt delicioase si perfecte pentru masa de Pasti. Fursecurile seamana cu un cuib si sunt decorate cu crema de ciocolata si oua de zahar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fursecuri:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 3 lg apa (eu am pus 6 lg- era cam dur aluatul si sfaramicios la intins)
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 3g praf de copt
  • esenta rom
  •  
  • Crema de ciocolata:
  • 6 oz ciocolata amaruie tocata=175 g
  • 1 cup smantana
  • 1 lgt ness
  •  
  • Pentru decor:
  • 2 cup nuca de cocos
  • oua mici din ciocolata
  • bombonele

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pana devine pufos, se adauga si aromele, apoi apa si galbenusurile, amestecand bine. Cerneti faina impreuna cu praful de copt  si cacao si adaugati in compozitia de unt. Amestecati bine, pana obtineti un aluat omogen si pufos. Din aluatul de fursecuri am format un rulou de 6,5 cm grosime, pe care l-am lasat la frigider pana s-a intarit, ruland din cand in cand pentru a avea forma cilindrica. Apoi am taiat felii de 0,6 cm grosime si le-am copt 8 minute la 180 gradeC.

Pentru crema amestecam ciocolata tocata, cu smantana si nessul si dizolvam pe baie de abur pana se topeste ciocolata. Racim si apoi batem pana formeaza varfuri.

Punem ganache-ul in posh/punga si cu un varf rotund formam un cerc pe marginea fursecurilor.

Trecem fiecare fursec prin cocos, cu partea cu crema de ciocolata in jos, sa se prinda cocosul de crema de ciocolata. Se formeaza o bordura, ca un cos, pe care apoi il umplem cu puisori si oua :).

Reteta de fursecuri pentru Paste a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.



Serviti fursecurile cu cacao pe masa de Paste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca