Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară crusta: se topeşte untul până devine lichid. Nucile măcinate se amestecă cu făina, zahărul şi scorţişoara.Ingredientele uscate se frământă cu untul lichid, apoi firimiturile se presară peste aluatul din tava.
Se coace prăjitura cam 40-45 de minute.
Se răceşte complet înainte de a fi tăiată.
Se poate servi ca atare, cu frişcă, cremă de vanilie sau îngheţată.
Poftă bună!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii