Fursecuri dulci cu miere

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scort

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr miere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • 3-4 oua
  • 200 gr miez de nuca
  • 1 lamaie
  • 1 jumatate pachetel praf de copt
  • sare
  • scortisoara
  • ienibahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare, scortisoara, ienibaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final faina si se framanta bine aluatul, dupa care se lasa in repaus 2 ore. Se intinde apoi o foaie de 1 cm grosime, se decupeaza diferite forme, se ung cu albus de ou, se presara cu miez de nuca, amestecata cu zahar. Se pun formele in tava si se lasa la rumenit, la foc mic.
Se servesc dupa 2-3 zile.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Cozonac moldovenesc

Fursecuri de Craciun

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa