Fursecuri regale cu gem

Stim ca britanicii sunt innebuniti dupa sarbatori si dupa suveniruri. Cu ocazia jubileului, unele dintre suvenirurile dulci au luat forma unor coroane cu gem. Fursecurile sunt perfecte langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 350 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • gem

Mod de preparare

Pentru fursecurile cu regale cu gem, se freaca untul spuma cu zaharul, apoi se pune faina si coaja de lamaie.

Se framanta bine aluatul, se da la rece 30 de minute, dupa care se imparte in doua, si se intinde in doua foi. Cu o forma speciala (dupa preferintele fiecaruia) se decupeaza prima data baza fursecurilor (coroana plina),  dupa care se decupeaza partea de sus a fursecurilor.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, dupa care se asambleaza dupa cum urmeaza:

o bucata de coroana plina se unge cu gem si se lipeste cu alt fursec copt pentru partea de deasupra.


Fursecurile regale cu gem se servesc dupa ce s-au racit alaturi de o cana de ceai negru cu lapte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca