Fursecuri scoici

Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale. Acestea se servesc umplute cu crema.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 600 g faina
  • 200 g smantana
  • 50 g apa
  • o lingura untura
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 50 g margarina topita
  •  
  • crema:
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale, apoi fiecare parte se intinde cu sucitorul si se unge cu 50 g margarina topita, dupa care se lasa la rece timp de doua ore sau de seara pana dimineata. Se face o crema din 4 albusuri, 300 g zahar, zeama de la o lamaie si se bat bezea. Se intinde foaia si se taie sub forma de patrate, ca la coltunasi, dupa care se pune cate o lingurita de bezea si o bucatica de nuca taiata sau rahat taiat cubulete si se coc la foc potrivit.


Fursecurile scoici se umplu cu crema si se servesc.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...