Gomboti cu prune

Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • ½ kg de prune
  • 350 gr faina
  • 130 gr unt sau margarina
  • 1 lingurita de scortisoare maruntite
  • 100 gr pesmet
  • zahar vanilat cu scortisoara pentru invelit

Mod de preparare

Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se zdrobesc cartofii si se lasa sa se raceasca. Se pun la fiert intr-o cratita mare cca 5 litri de apa. Se amesteca cartofii cu faina, 30 gr unt si sare si se framanta bine. Se intinde aluatul sa aibe o grosime de cca 5 mm si se tai cubulete de 6x 6cm. In fiecare patrat se pune cate o pruna si se presara cu scortisoara. Se iau in palma si se formeaza mingiute din ele. Aveti grija ca aluatul sa acopere pruna in intregime. Cu grija se pun gomboturile in apa fierbinte si se lasa pana se ridica ele la suprafata, atunci se mai tin la fiert cca 3-5 minute. Intre timp se prajeste pesmetul in untul ramas. Se scot din apa se scurg si se prec prin scortisoara amestecata cu zahar.

Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...