Mere coapte cu nuca, stafide si miere

Merele coapte cu nuca, stafide si miere sunt deserturi cu fructe simple si delicioase. Mai intai curatam merele scobind miezul cu un cutit cu varful ascutit.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 mere mari
  • 3 linguri nuca
  • 3 linguri stafide
  • miere
  • scortisoara
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Merele coapte cu nuca, stafide si miere sunt deserturi cu fructe simple si delicioase. Mai intai curatam merele scobind miezul cu un cutit cu varful ascutit, pentru a scoate cotorul cu samburii, pastrand merele intregi. Lasam merele in coaja, deoarece la cuptor acestea se inmoaie si incep sa lase sucul. Coaja le tine intregi. Se amesteca marul scobit cu nuca, stafidele muiate in esenta de vanilie. In mijlocul merelor se adauga amestecul obtinut. Pe deasupra se presara putina scortisoara. Se bag ala cuptor aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos merele.


Merele coapte cu nuca, stafide si miere se servesc calde sau reci dupa preferinte.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...