Pentru mere trase in caramel cu nuca si alune se spala merele, se sterg si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa ca sa nu se umfle.
Pentru mere trase in caramel cu nuca si alune se spala merele, se sterg si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa ca sa nu se umfle si sa nu se sparga.
Separat se caramelizeaza zaharul. Dupa ce s-a topit si caramelizatuniform, se adauga galbenusurile si untul moale si se amesteca continuu. La final se adauga vanilia si se ia de pe foc.
Se lasa sa se racoreasca si se infig betele de frigarui in merele coapte.
Alunele si nucile se toaca marunt. Merele coapte se trec prin crema caramel si apoi prin alunele si nucile macinate.
Merele trase in caramel cu nuca si alune se servesc reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti