Pentru mere trase in caramel cu nuca si alune se spala merele, se sterg si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa ca sa nu se umfle.
Pentru mere trase in caramel cu nuca si alune se spala merele, se sterg si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa ca sa nu se umfle si sa nu se sparga.
Separat se caramelizeaza zaharul. Dupa ce s-a topit si caramelizatuniform, se adauga galbenusurile si untul moale si se amesteca continuu. La final se adauga vanilia si se ia de pe foc.
Se lasa sa se racoreasca si se infig betele de frigarui in merele coapte.
Alunele si nucile se toaca marunt. Merele coapte se trec prin crema caramel si apoi prin alunele si nucile macinate.
Merele trase in caramel cu nuca si alune se servesc reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii