Napolitane cu cacao si menta

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie. Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cup unt + 6 linguri cacao + 1 cup zahar + 1 ou+ esenta vanilie+ 1 tbsp lapte+ 1 1/2 faina
  • Crema:
  • 1 albus de ou se bate cu 1 1/2 cups zahar si esenta de menta ( sau esenta de portocale
  • sau de migdale)

Mod de preparare

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie.

Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudreaza cu zahar.

Daca se fac rotunde se pot umple cu crema .

Se adauga zahar pana rezulta un, aluat. Se ia o bucatica si se face ca o mingiuta in mana, apoi se aplatizeaza intre 2 fursecuri.

Seamana cu spuma de la crema de biscuiti.


Pofta buna!

Reteta Napolitane cu cacao si menta a fost propusa de alessia antonia pe forum culinar.ro

Alte retete de napolitane gasiti aici:

Napolitane cu rahat,

Napolitane cu foi "Lica",

Tort de napolitane

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!