Napolitane cu cacao si menta

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie. Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cup unt + 6 linguri cacao + 1 cup zahar + 1 ou+ esenta vanilie+ 1 tbsp lapte+ 1 1/2 faina
  • Crema:
  • 1 albus de ou se bate cu 1 1/2 cups zahar si esenta de menta ( sau esenta de portocale
  • sau de migdale)

Mod de preparare

Se da 1/2 ora la rece, apoi 1/2 ora se lasa in bucatarie.

Se intinde folosind zahar pudra in grosime de 1 cm. Se coc 12 min in diferite forme. Se pudreaza cu zahar.

Daca se fac rotunde se pot umple cu crema .

Se adauga zahar pana rezulta un, aluat. Se ia o bucatica si se face ca o mingiuta in mana, apoi se aplatizeaza intre 2 fursecuri.

Seamana cu spuma de la crema de biscuiti.


Pofta buna!

Reteta Napolitane cu cacao si menta a fost propusa de alessia antonia pe forum culinar.ro

Alte retete de napolitane gasiti aici:

Napolitane cu rahat,

Napolitane cu foi "Lica",

Tort de napolitane

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...