Napolitane cu rahat

Rahatul de da prin masina de carne. Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne. Compozit

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari)
  • 150 gr margarina
  • 1 kg rahat
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare

Rahatul de da prin masina de carne.

Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne.

Compozitia rezultata se pune pe flacara (folosesc totdeauna cratita de tuci, pentru ca rahatul nu se arde si nu se prinde de cratita). Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia de rahat, dupa care tragem cratita deoparte si punem margarina taiata cubulete. Amestecam bine pana se incorporeaza margarina.

Daca s-a racit crema si margarina nu s-a incorporat, mai punem cratita pe flacara, dar nu prea mult, pentru a nu se lichefia margarina.

Se pun 2 linguri din crema pe o prima foaie de napolitana si se intinde bine, dupa care se acopera cu cea de-a 2 foaie si tot asa pana se termina compozitia si foile.

Se fac 2 portii a cate 5 foi mici (sau se pun toate cele 5 foi mari si rezulta 1 singura portie de napolitane).

Se lasa la rece cateva ore. Portiile pot fi puse una peste alta si deasupra lor se pot pune greutati (pachete de faina) pentru a se lipi bine marginile napolitanelor.

Se pot taia dupa cateva ore.
Pofta buna!

Reteta Napolitane cu rahat a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.ro

Alta reteta cu rahat gasiti aici: Prajitura cu rahat si nuca

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pasca cu branza de vaci si stafide

Anul acesta am ales sa fac reteta CozonaculuiDolofan .  Nu stiu care a fost cauza ( faina, dimensiunea oualor sau...

Pasca cu branza de vaci si stafide
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise