Nuci umplute este o reteta de desert foarte gustoasa. Pentru a face nuci umplute aveti nevoie de forme de nuci. Nucile se pot umple cu crema sau frisca.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza. Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat. Trebuie sa obtinem un aluat neted, bun de modelat.
Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.
Crema:
Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit. Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza. Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc, amestecand incontinuu pana se ingroase. Se lasa la racit. Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos, apoi se adauga treptat crema, zeama de lamaie si coaja rasa.
Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate, apoi se tavalesc prin zahar pudra! Se lasa la temperatura camerei pana a doua zi (sau mai mult) pentru a se inmuia, dupa care puteti servi nucile umplute.
Alte retete de prajituri recomandate:
Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...
Sandwich cu sos de prune și somon fumeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj