Ochi de elefant

Dupa ce s-a pregatit, compozitia pentru ochii de elefant se tine la rece timp de 24 de ore. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g biscuiti
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 linguri de nuca de  cocos
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 2 linguri de nuca de cocos
  • 150 g zahar pudra
  • 3 banane

Mod de preparare

Pentru ochii de elefant va trebuie 350 g biscuiti dati prin masina, 125 ml apa, 150 g zahar; se face un sirop si se toarna peste biscuiti. Dupa ce s-a racit, se adauga 100 g unt, 3 linguri de nuca de  cocos, 2 linguri de cacao si esenta de rom, apoi se face o foaie. Dupa aceea, se freaca 100 g unt cu 2 linguri de nuca de cocos si 150 g zahar pudra, se aseaza peste prima foaie, dupa care se curata 3 banane si se aseaza cap la cap, apoi se ruleaza. Compozitia se tine la rece timp de 24 de ore.


Ochi de elefant este un desert delicios. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de legume cu paste litere

Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...

Supa de legume cu paste litere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca