Ou de Paste de biscuiti

Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu atat suc de portocale, inc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g biscuiti de uz casnic dulci si macinati
  • 200 g unt sau margarina
  • 150 g zahar praf
  • 50 g gem de portocale
  • 30 g cacao pudra
  • suc de portocale – cat e nevoie
  • Pentru decor: nuca de cocos rasa
  • ciocolata

Mod de preparare

Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu atat suc de portocale, incat sa se poata forma cu usurinta. Se lasa sa stea putin. Apoi se formeaza jumatati de ou, de dimensiuni pe placul dumneavoastra, se poate folosi eventual si lingura pentru formare. Le invelim in nuca de cocos sau alte condimente dulci pentru decor.

Mentiune:

Pentru adulti se poate adauga rom la framantare si se poate turna ciocolata peste.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tarta cu fructe

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa