Palmieri cu curmale

Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 cani de faina (250ml)
  • 1/2 cana margarina/ unt topit
  • 1/2 cana de ulei fara gust
  • 1 lingura de zahar macinat
  • 1/2 ceasca de ceai apa de flori de portocale
  • Apa
  • Miere
  • 1 pumn de seminte de susan prajite
  • pentru umplutura:
  • 1kg de curmale ( fara simbure)
  • 3 linguri apap de flori de portocale
  • 1 lingurita de scortisoara ( doar daca vrei)

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul. Din cand in cand stropiti aluatul cu un pic de apa.

Lasati aluatul sa se odihneasca. Intre timp pregatim pasta de curmale. Intr-un robot culinar punem ingredientele de la umplutura, pornim robotul, atat trebuie sa se amestece pana devine totul pasta. Intindem aluatul, 2mm grosime si il taiem in dreptunghi (15 cm lungime si 10 latime). Se pune pasta de curmale de-a lungul dreptunghiului si se pliaza aluatul in doua, peste pasta de curmale. Cu ajutorul unui cutit faceti taieturi de 1 cm spre interiorul aluatului in sensul lungimi, rulati delicat si gata palmierul. Coaceti la 175 gr celsius pentru 25 minute.


Cand sunt gata le scoatem le puteti unge cu miere ( mierea amestecata

cu apa de flori de portocale) si puneti deasupra seminte de susan.

Reteta Palmieri cu curmale a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa