Palmieri cu curmale

Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 cani de faina (250ml)
  • 1/2 cana margarina/ unt topit
  • 1/2 cana de ulei fara gust
  • 1 lingura de zahar macinat
  • 1/2 ceasca de ceai apa de flori de portocale
  • Apa
  • Miere
  • 1 pumn de seminte de susan prajite
  • pentru umplutura:
  • 1kg de curmale ( fara simbure)
  • 3 linguri apap de flori de portocale
  • 1 lingurita de scortisoara ( doar daca vrei)

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul. Din cand in cand stropiti aluatul cu un pic de apa.

Lasati aluatul sa se odihneasca. Intre timp pregatim pasta de curmale. Intr-un robot culinar punem ingredientele de la umplutura, pornim robotul, atat trebuie sa se amestece pana devine totul pasta. Intindem aluatul, 2mm grosime si il taiem in dreptunghi (15 cm lungime si 10 latime). Se pune pasta de curmale de-a lungul dreptunghiului si se pliaza aluatul in doua, peste pasta de curmale. Cu ajutorul unui cutit faceti taieturi de 1 cm spre interiorul aluatului in sensul lungimi, rulati delicat si gata palmierul. Coaceti la 175 gr celsius pentru 25 minute.


Cand sunt gata le scoatem le puteti unge cu miere ( mierea amestecata

cu apa de flori de portocale) si puneti deasupra seminte de susan.

Reteta Palmieri cu curmale a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Biscuiti cu forme,

Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,

Biscuiti cu scortisoara

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Eu am evitat aceasta pizza zicand ca umplutura ramane cruda. Am facut-o si a iesit foarte buna!

Pizza Calzone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca