Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul
Cerneti faina intr-un bol, puneti margarina sau untul, uleiul, zaharul, amestecati bine apoi turanti apa de flori de portocale. Continuati framantatul. Din cand in cand stropiti aluatul cu un pic de apa.
Lasati aluatul sa se odihneasca. Intre timp pregatim pasta de curmale. Intr-un robot culinar punem ingredientele de la umplutura, pornim robotul, atat trebuie sa se amestece pana devine totul pasta. Intindem aluatul, 2mm grosime si il taiem in dreptunghi (15 cm lungime si 10 latime). Se pune pasta de curmale de-a lungul dreptunghiului si se pliaza aluatul in doua, peste pasta de curmale. Cu ajutorul unui cutit faceti taieturi de 1 cm spre interiorul aluatului in sensul lungimi, rulati delicat si gata palmierul. Coaceti la 175 gr celsius pentru 25 minute.
Cand sunt gata le scoatem le puteti unge cu miere ( mierea amestecata
cu apa de flori de portocale) si puneti deasupra seminte de susan.
Reteta Palmieri cu curmale a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Biscuiti cu forme,
Biscuiti cu cereale, Rapid si sanatos!,
Biscuiti cu scortisoara
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa