Pentru a prepara aceasta reteta de pesmeti cu vanilie si amoniac sunt necesare urmatoarele ingrediente: amoniac, oua, zahar pudra, baton de vanilie, faina, lapte sau smantana.
Se freaca spuma zaharul cu ouale, se adauga batonul de vanilie uscat, pisat cu putin zahar, smantana si amoniacul. Se amesteca bine si se framanta cu faina un aluat potrivit de tare. Se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 4—5 ore. Se imparte in doua si se intinde pe rand cate o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie cu paharul sau cu forme speciale de pesmeciori. Se aseaza intr-o tava de copt calduta (tava nu se unge). Se coc la foc potrivit.
Acesti pesmeti pot fi serviti timp indelungat.
Alte retete recomandate:
Clatite de post
Tort diplomat
Mucenici moldovenesti
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa