Pesmeti cu vanilie si amoniac

Pentru a prepara aceasta reteta de pesmeti cu vanilie si amoniac sunt necesare urmatoarele ingrediente: amoniac, oua, zahar pudra, baton de vanilie, faina, lapte sau smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1/2 baton vanilie
  • 250 g zahar pudra
  • 1/2 pahar lapte sau smantana
  • 15 g praf de amoniac
  • faina cat cuprinde.

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu ouale, se adauga  batonul de vanilie uscat, pisat cu putin zahar, smantana si amoniacul. Se amesteca bine si se framanta cu faina un aluat potrivit de tare. Se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa stea 4—5 ore. Se imparte in doua si se intinde pe rand cate o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie cu paharul sau cu forme speciale de pesmeciori. Se aseaza intr-o tava de copt calduta (tava nu se unge). Se coc la foc potrivit.


Acesti pesmeti pot fi serviti timp indelungat.

Alte retete recomandate:

Clatite de post

Tort diplomat

Mucenici moldovenesti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...