Pesmeti deliciosi

Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 560 g faina
  • 250 g unt proaspat
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o parte din faina. Cand untul s-a muiat se adauga zaharul vanilat, o lingura de lapte, oul, un praf de sare si un pachet de praf de copt. Se framanta totul la un loc si se da la rece sa se intareasca. Dupa o ora, se ia jumatate din aluat, se intinde foarte subtire si se taie pesmeti de diferite forme (nu se lucreaza toata foaia odata deoarece aluatul se intinde greu). Se coc  la foc potrivit si se scot din tava pe masura ce sunt gata. Din cantitatile de mai sus ies foarte multi pesmeti deliciosi, care se pastreaza la rece cateva saptamani, fara sa piarda din gust si din fragezime.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca