Pesmeti Florina

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri caimac
  • 75 g zahar pisat
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 65 g unt proaspat
  • un praf de sare
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amesteca intai cu o lingura, se mai adauga unt proaspat taiat bucatele si se framanta apoi bine aluatul cu mana. Se lasa o ora la rece sa se odihneasca. Se intinde o foaie ca de taitei, se taie forme patrate de marimea biscuitilor din comert, se inteapa deasupra cu o furculita si se coc la foc potrivit.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu faina integrala si mei

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu...

Paine cu faina integrala si mei
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa