Pesmeti Florina

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 3 linguri caimac
  • 75 g zahar pisat
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 65 g unt proaspat
  • un praf de sare
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat, bicarbonatul proasput cernut, sare, vanilie. Se amesteca intai cu o lingura, se mai adauga unt proaspat taiat bucatele si se framanta apoi bine aluatul cu mana. Se lasa o ora la rece sa se odihneasca. Se intinde o foaie ca de taitei, se taie forme patrate de marimea biscuitilor din comert, se inteapa deasupra cu o furculita si se coc la foc potrivit.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii