Piscoturi cu amoniac

Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei). Se-ncalzeste cuptorul bin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 oua (depinde de marime) proaspete
  • 250 gr zahar farin
  • 3 linguri ulei
  • ulei pentru uns tavile
  • 1 pachetel (7 g) de amoniac alimentar
  • faina cat cuprine pentru un aluat tare

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei).

Se-ncalzeste cuptorul bine. Se iau bulgarasi din aluat si se fasoneaza. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie cu forma speciala piscoturi sau alte figurine: stele, semiluna etc. Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se coc cateva minute la foc bun, cu grije sa nu se-negreasca. Se scoate tava si se trece un cutit lat pe sub piscoturi.
Sunt bune proaspete sau dupa cateva zile cu vin. Se pot unge deasupra cu gem, crema de castane sau crema de vanilie care ii va inmuia

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca