Piscoturile cu vin

Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram cu nuci. Amestecam ouale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 350 ml vin alb sec
  • 100 g stafide
  • 500 g smochine uscate (sau prune uscate)
  • 700 g nuci taiate bucati
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • Zeama si coaja razuita de la 2 lamai

Mod de preparare

Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram cu nuci. Amestecam ouale cu zaharul si zeama si coaja de lamaie intr-un vas rezistent termic. Fierbem la baie de abur, turnam deasupra 1,5 dl de vin si fierbem mai departe pana obtinem o crema groasa. Turnam crema peste piscoturi si punem la frigider o zi. Servim in forma de globuri. Deasupra putem desena dungi cu ciocolata topita.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca