Placinta cu caise

Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit. Intindem aluatul, il pune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 dkg faina
  • 10 dkg zahar pudra
  • 4 oua
  • 10 dkg unt
  • 5 dkg drojdie
  • 1 lingura smantana
  • putin lapte
  • 1
  • 5 dl apa

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit. Intindem aluatul, il punem intr-o tava si il lasam la dospit. Intre timp curatam caisele si le feliem in fasii de un deget grosime. Caramelizam 10 dkg de zahar si il diluam cu 1,5 dl de apa, fierbem pana se ingroasa. Invartim caisele in amestec, le lasam sa dea in clocot dar avem grija sa nu devina moi. Le scurgem, le racim si le punem pe aluatul dospit. Prajim in cuptorul pre-incalzit. Cand aluatul este pe jumatate copt adaugam deasupra spuma. Batem spuma albusurile si incorporam pe rand 30 dkg de zahar si 4 linguri din zeama ramasa de la caise. Intindem spuma peste aluat si decoram cu gem sau sirop de afine. Se poate prepara si cu prune.
Alte placinte recomandate

Placinta cu mere

Prajituri de casa

Prajitura cu mere

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca